Ik ben Justin Wouters, geboren op 20-03-94 in Vlissingen. Ik woon in Meliskerke bij mijn ouders. Studeer aan de Hz University of Applied Sciences en doe de opleiding Engineering Design and Innovation. Voor vragen of onduidelijkheden kunt u mailen.
Translate
donderdag 31 mei 2012
3.1 VLS motorsteun/ veiligheids factor
Hier is een kracht berekening te zien die ik samen met mijn groepsgenoot heb gemaakt. We hebben het de steun waar de motor aan hangt berekent. Als eerste een VrijLichaamsSchema getekend, daarna krachten bepaald, N,D,M lijnen berekend en als laatste lijntraagheidsmoment en maximale spanning. De veiligheidsmarge hebben we gesteld op 0.7
4.3 Ballenkanon
Nieuwe idee.
Vandaag een nieuw idee voor het ballenkanon gemaakt. Het originele ontwerp bleek veel te duur te worden. hierboven is te lezen welke redenen we hadden voor het kiezen van een ander concept. We hebben gelijk een tekening in Solid Works hiervan gemaakt. Dit geeft een beeld van het nieuwe idee.
3.1 Berekening Weerstand
Een berekening van de hovercraft voor de luchtweerstand.
en een berekening voor de schuifweerstand.
Met deze 2 berekening bij elkaar toegevoegd hebben we de totale weerstand van de hovercraft berekent. 2,15 N schuifweerstand en 0,65 N luchtweerstand komt neer op op 2,8 N weerstand. We hebben een motor die 10 N stuwkracht levert. Dit zou genoeg moeten zijn voor onze hovercraft.
woensdag 30 mei 2012
3.3 Proef model
Vandaag een proefmodel gemaakt van de hovercraft samen met mijn collega Arend de Visser. We hebben de lift en Thrust motoren getest op stroom en gekeken of deze motoren met propellers geschikt zijn. Ook hebben we een Lipo accu pakket in ons bezit van 5600mAH en 7,4 V, een motor regelaar (Max 382A) en zender/ontvanger. Zo hebben we gelijk deze propellers op afstand kunnen testen. De batterij heeft een hele hoge C waarde van 40. hieronder staat uitgelegd wat dit betekent:
C waarde:
Er is wel nog een groot verschil in Lipo accu's, niet alle lipo's zijn even geschikt om een hoge stroom te kunnen leveren. Bij een Lipo accu hoort een "C" rating, als b.v. 20C, 25C, 50C. Deze "C" staat voor het aantal maal de capaciteit wat een accu als continu stroom mag leveren. 20C betekent dus 20 x de Capaciteit. Een accu van 5000 mAh met een 20C rating, mag dus 100,000mA of te wel 100A continue leveren. 20C bij 5000 mAh is wel het minste wat je moet hebben. Het is echter geen absoluut getal, maar een getal relatief aan de capaciteit. Een 25C accu van 3000 mAh mag 75A continue leveren, een 20C accu van 5000mAh mag 100A continue leveren.
Bron: www.pkracing.nl
door middel van deze tests zijn we verschillende specificaties van het systeem te weten gekomen en deze kunnen nuttig zijn voor het uiteindelijke ontwerp.
solderen
Vorige week de opdracht gekregen om te solderen. Dit moest bestaan uit minimaal 5 verbindingen. Dit is wat ik heb gemaakt.
Patenten
Gisteren een les over patenten gekregen door de heer K. Haak. hierover een kleine samenvatting geschreven.
dinsdag 29 mei 2012
3.4 Verbruiken
Ook hebben we vandaag het stroomschema aangepast. Dit doordat we een nieuwe motor hebben gekocht. een Graupner compact 400 Z. deze is speciaal gebouwt voor modelvliegtuigen en heeft een stuwkracht van 10 N. Wij gaan vandaag testen en meten of deze motor geschikt is voor ons ontwerp.
3.2 verbeterde planning fase 3
Vandaag als eerste de planning bijgewerkt. De uren die we in het huiswerk steken zijn nu ook meegerekend.
vrijdag 25 mei 2012
Lager types
verbindings technieken
vandaag weer een les in verbindings technieken gehad. verschillende opdrachten mee gekregen. o.a verschillende lijmsoorten onderzoeken, lager specificaties en solderen. hier ga ik vandaag aan werken
woensdag 23 mei 2012
dinsdag 22 mei 2012
1.1 Proof of Concept
Hierbij een paar foto's van mijn eerste deel aan dit project. Dit was fase 1. Samen met de 2e jaars werktuigbouwkundigen hebben we in de projectweek een ballenkanon gemaakt. Zoals te zien is, is het nog een concept dat we nu verder aan het ontwikkelen zijn. Het kanon werkt op luchtdruk (8bar) en wordt geregeld met een pneumatisch ventiel. Het geheel kan vanaf afstand bestuurd worden en kan zo'n 9 golfballen schieten.
Helaas kan ik het filmpje niet laten zien doordat ik dit met mijn telefoon heb opgenomen. Deze is echter een maand geleden kapot gegaan en kan er niet meer op.
reflectie PVA
vandaag reflectie gekregen op Plan van Aanpak fase 2. Dit is verwerkt in een aangepast PvA. Doordat het kleine inhoudelijke foutjes waren, wordt hiervan geen nieuwe post gedaan.
Archimedes
In fase 1 hebben we ons nog verdiept in de wet van archimedes. Hier hebben we een poster over gemaakt. De proef die we gedaan hebben om de wet te bewijzen is weergegeven met foto's.
Ethiek
vandaag een les gehad over verantwoordelijk ontwerpen. Ethiek. Bij een ontwerp dient rekening gehouden te worden met de personen die het product gaan gebruiken. Dit moet te verantwoorden zijn. Nu verder met project hovercraft. Engergieschema opstellen en specificaties van chasis en motoren opstellen.
maandag 21 mei 2012
Project bestelling
vandaag weer een hoop nieuwe dingen besteld voor ons project, zoals een afstand en kleuren sensor, een nieuwe motor en verschillende onderdelen.
Fase 2
Ik begin in deze blog met fase 2. fase 1 is al afgesloten. dit was een projectweek samen met de 2e jaars werktuigbouwkundigen. Iedereen kreeg een opdracht. De één moest een ballenkanon maken, de ander een hovercraft. De eerste jaars, wij dus, moeten deze 2 gaan integreren tot 1 nieuw product.
2.2 Functieboom
In fase 2 van het ontwerp traject is een functie boom opgesteld van de hovercraft inclusief ballenkanon.
Specificaties systeem
In deze blog wil ik het project hovercraft, dat onze ontwerp opdracht is voor het 4e blok in het 2e semester, beschrijven
dinsdag 15 mei 2012
Abonneren op:
Posts (Atom)